Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΙΩΤΗΣ



ΥΛΙΚΑ 


1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
5 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φακελάκι baking powder
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γάλα και αμέσως μετά με το σιρόπι κουταλιά κουταλιά και αργά για να τραβάει.. Μη το περιχύσετε όλο μαζί ή σε μεγάλη ποσότητα γιατί τότε το γλυκό μουλιάζει και μαλακώνει πάρα πολύ.
Φτιάχνουμε μια  sauce σοκολάτας με 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 1 κουβερτούρα για  να περιχύσουμε το γλυκό.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρια νερό
γαρύφαλλο
κομμάτια από φλούδα πορτοκαλιού για να δώσει γεύση
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι.
 Όλα τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε στο super market Arista  Λάλου Ανδρονίκη.