Υλικά (για 4-6 άτομα)
2 φλυτζάνια βρασμένα ρεβίθια
2 μέτριες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουτ. του γλυκού ξερή μαντζουράνα ηλιέλαιο
αλάτι
λεμόνι και λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και τρίβετε τις πατάτες. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη. Πολτοποιείτε τα ρεβίθια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τη μαντζουράνα. Αλατίζετε και ζυμώνετε το μείγμα. Το πλάθετε σε κροκέτες και, αν το μείγμα έχει υγρασία, προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι.
Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό ηλιέλαιο και σερβίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού και φέτες λεμονιού.
ΠΗΓΗ: http://www.infokids.gr/
2 φλυτζάνια βρασμένα ρεβίθια
2 μέτριες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουτ. του γλυκού ξερή μαντζουράνα ηλιέλαιο
αλάτι
λεμόνι και λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και τρίβετε τις πατάτες. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη. Πολτοποιείτε τα ρεβίθια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τη μαντζουράνα. Αλατίζετε και ζυμώνετε το μείγμα. Το πλάθετε σε κροκέτες και, αν το μείγμα έχει υγρασία, προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι.
Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό ηλιέλαιο και σερβίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού και φέτες λεμονιού.
ΠΗΓΗ: http://www.infokids.gr/
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
