Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΚΡΕΑΣ


Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας τεμαχισμενο (σπάλα)
  • 1 μικρό άσπρο λάχανο
  • 1 μεγάλο κρέμμυδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • 6-7 μέτρια φύλλα σέλινο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά καλά απο όλες τις πλευρές το κρέας και το βγάζουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα και παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια και τα κόβουμε σε φαρδιές λορίδες και το ρίχνουμε στο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και το αλάτι, το κρασί και το νερό.
Τέλος προσθέτουμε και το κρέας και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια θερμοκρασία.
Σε χύτρα θέλει περίπου μισή ώρα.


   ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

ΠΗΓΗ:http://www.recipesofgreece.gr/