ΥΛΙΚΑ
Φασόλια χοντρά 400γρ.
Ελαιόλαδο 150ml
Πελτές τομάτας 20γρ.
Μία τομάτα ώριμη
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Σέλινο 100 γρ.
Καρότα 100 γρ.
Μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν(περίπου 12 ώρες είναι καλά).
2.Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για μία ώρα περίπου.
3.Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο.
4.Αφού βράσουν τα φασόλια τα στραγγίζουμε και φυλάμε το ζωμό τους για αργότερα.
5.Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο. Προσθέτουμε το τοματοπελτέ και την ψιλοκομμένη τομάτα, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μαϊντανό και προσθέτουμε επίσης από το ζωμό που είχαν βράσει τα φασόλια(υπολογίζοντας με το μάτι και κατά προτίμηση το πόσο θα ρίξουμε). Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
6.Σε ένα ταψί ή πήλινο βάζουμε τα φασόλια και προσθέτουμε από πάνω τα υλικά του βήματος 5.
7.Ανακατεύουμε και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
8.Σερβίρουμε..