Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά 
• 1 κιλό μεγάλα φρέσκα καλαμαράκια
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
• 4-5 κουταλιές της σούπας ρύζι
• Αλάτι
• Μαύρο πιπέρι
• 3-4 φυλλαράκια δυόσμου
• 5-6 φυλλαράκια μαϊντανού
• Λίγο νερό

Εκτέλεση
 Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και ψιλοκόβεται τα πλοκάμια τους .
Τρίβεται το κρεμμύδι στο τρίφτη, το σοτάρετε με λίγο λάδι προσθέτετε τα κομμένα  πλοκάμια και το ρύζι. Ψιλοκόβετε το δυόσμο και τον μαιντανό και τα ρίχνετε  και αυτά μέσα στο μείγμα , τα ανακατεύετε για λίγο μέσα στο τηγάνι και αποσύρετε από τη φωτιά .
Γεμίζετε τα καλαμαράκια και αφήνετε λίγο  χώρο για να τα κλείνετε με οδοντογλυφίδες .
Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι και λίγο νερό να τα σκεπάσει, τα βράζετε  σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα μέχρι να αποκτήσουν ένα ροζ χρώμα .


 ΠΗΓΗ:http://www.stellaspanou.gr/

   ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ