ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά καλαμαράκια
- ½ κιλό κοφτό μακαρανονάκι
- 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
- 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
- 180 ml ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
- 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ½ κ.σ. ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
- 1 Καθάρισε και πλύνε καλά τα καλαμαράκια, πριν τα βάλεις σε κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί.
- 2 Σιγόβρασε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν μέχρι να βράσουν καλά, και μετά βγάλ’ τα και κόψ’ τα σε ροδέλες .
- 3 Σούρωσε τα λαχανικά και τα καλαμαράκια και βάλε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το
Pummaroγια κοκκινιστά και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση, πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και βράσε για 20 λεπτά.
- 4 Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, πρόσθεσε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και βράσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μείνει στο κοφτό μακαρονάκι. Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: www.cookoo.gr
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
