ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά καλαμαράκια
- ½ κιλό κοφτό μακαρανονάκι
- 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
- 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
- 180 ml ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
- 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ½ κ.σ. ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
- 1 Καθάρισε και πλύνε καλά τα καλαμαράκια, πριν τα βάλεις σε κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί.
- 2 Σιγόβρασε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν μέχρι να βράσουν καλά, και μετά βγάλ’ τα και κόψ’ τα σε ροδέλες .
- 3 Σούρωσε τα λαχανικά και τα καλαμαράκια και βάλε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το
Pummaro
- 4 Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, πρόσθεσε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και βράσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μείνει στο κοφτό μακαρονάκι. Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: www.cookoo.gr
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ