Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά καλαμαράκια
  • ½ κιλό κοφτό μακαρανονάκι
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • 1 Καθάρισε και πλύνε καλά τα καλαμαράκια, πριν τα βάλεις σε κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί.
  • 2 Σιγόβρασε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν μέχρι να βράσουν καλά, και μετά βγάλ’ τα και κόψ’ τα σε ροδέλες .
  • 3 Σούρωσε τα λαχανικά και τα καλαμαράκια και βάλε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το Pummaro
    για κοκκινιστά και το ελαιόλαδο
    . Μόλις πάρει βράση, πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και βράσε για 20 λεπτά.
  • 4 Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, πρόσθεσε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και βράσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μείνει στο κοφτό μακαρονάκι. Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ:  www.cookoo.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ