ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι
- 70 γρ. φυτίνη
- 1 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί
- χυμό από 2 λεμόνια και το ξύσμα τους
- 1 μερίδα σπιτικός ζωμός βοδινού
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κοφτή κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ανάλογο πιπέρι και αλάτι
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
- 3 ποτήρια νερού χλιαρό νερό
- 1 Σε ένα βαθύ σκεύος ή τηγάνι ρίξε τη
φυτίνη
- 2 Στη συνέχεια, καρύκευσε με το αλατοπίπερο και αλεύρωσε τις φέτες από τα μοσχαρίσια κότσια και σόταρέ τα σε χαμηλή θερμοκρασία.
- 3 Σβήσε με το κρασί, πρόσθεσε το νερό και τον σπιτικό ζωμό βοδινού και ανακάτεψε.
- 4 Σιγόβρασε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Εάν τα υγρά τελειώσουν πριν τα κότσια μαγειρευτούν, ρίξε χλιαρό νερό.
- 5 Όταν τα κότσια μαγειρευτούν, βγάλτα και κράτησε τα σκεπασμένα στην άκρη.
- 6 Στη σάλτσα που έχει μείνει πρόσθεσε τον μαϊντανό το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού.
- 7 Συνέχισε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία.
- 8 Μόλις η σάλτσα δέσει, βάλε τα κότσια μέσα σε αυτήν και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ : cookoo.gr.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ