Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΚΟΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι
  • 70 γρ. φυτίνη
  • 1 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί
  • χυμό από 2 λεμόνια και το ξύσμα τους
  • 1 μερίδα σπιτικός ζωμός βοδινού
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  • 3 ποτήρια νερού χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1 Σε ένα βαθύ σκεύος ή τηγάνι ρίξε τη φυτίνη
    και άφησέ την να θερμανθεί καλά.
  • 2 Στη συνέχεια, καρύκευσε με το αλατοπίπερο και αλεύρωσε τις φέτες από τα μοσχαρίσια κότσια και σόταρέ τα σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • 3 Σβήσε με το κρασί, πρόσθεσε το νερό και τον σπιτικό ζωμό βοδινού και ανακάτεψε.
  • 4 Σιγόβρασε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Εάν τα υγρά τελειώσουν πριν τα κότσια μαγειρευτούν, ρίξε χλιαρό νερό.
  • 5 Όταν τα κότσια μαγειρευτούν, βγάλτα και κράτησε τα σκεπασμένα στην άκρη.
  • 6 Στη σάλτσα που έχει μείνει πρόσθεσε τον μαϊντανό το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού.
  • 7 Συνέχισε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • 8 Μόλις η σάλτσα δέσει, βάλε τα κότσια μέσα σε αυτήν και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα.
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ :  cookoo.gr.


ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ