Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΑΝΤΡΕΚΟΤ ΜΕ ΣΟΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο αντρεκότ ή σπαλο-μπριζόλα κομμένη σε μερίδες
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδo
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για τη σος μαγιονέζας:
  • 2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά κόκκους πιπεριού
  • ½ κουταλάκι ketchup
  • αλάτι-πιπέρι
  • φύλλα ρόκας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1 Πρώτα ας ετοιμάσουμε τη σος, γιατί πρέπει να μείνει κάποια ώρα στο ψυγείο. Βάλε, λοιπόν, όλα τα υλικά της σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά, σκέπασε με διαφανή μεμβράνη και άφησε το μπολ στο ψυγείο, όσο θα ασχολείσαι με το κρέας.
  • 2 Ξέπλυνε το κρέας, σκούπισέ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόψ’ το σε 4-5 φέτες που θα αλείψεις με το λάδι
    , θα αλατοπιπερώσεις και θα ψήσεις σε καυτό τηγάνι. Πόση ώρα; Ας πούμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένα προτιμάς.
  • 3 Βγάλε το μπολ με τη σος μαγιονέζα
    ς από το ψυγείο ρίχνοντας ένα καλό ανακάτεμα, περίχυσε κρέας στα πιάτα και σέρβιρέ τα με γαρνιτούρα τα φύλλα ρόκας.
Καλή όρεξη!


ΠΗΓΗ: cookoo.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ