Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 1 φλιτζάνι νερό 
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι βρασμένο
  • τυρί τριμμένο
  • γαλέτα
  • βούτυρο
  • σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά το κρεμμύδι αλάτι πιπέρι το νερό και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει μόνο με το βούτυρο. Αλείφουμε μια φόρμα με βούτυρο και βάζουμε μέσα το μισό ρύζι το σκεπάζουμε με τον κιμά στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο ρύζι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τη γαλέτα κοπανισμένη και από πάνω σκορπάμε κομμάτια βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά και σερβίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ