Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

  • 1  πακέτο καλαμαράκια. [εδω χρησιμοποίησα κατεψυγμένα και έτοιμα από καθάρισμα]
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 κλωναράκια μαιντανό
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 ποτήρι νερό
  • ρύζι καρολίνα [η ποσότητα ..1 κουταλιά κοφτή για κάθε καλαμαράκι  πχ.10 καλαμαράκια ,10 κοφτες κουταλιές
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Πλένουμε τα καλαμαράκια.
Σε ενα τηγάνι βάζουμε τις 5 κουταλιές λάδι ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό  ψιλοκομμένα ,προσθέτουμε και μερικά πλοκάμια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.Προσθέτουμε και τον μαιντανό .Σβήνουμε με το μισό και παραπάνω κρασί.[κρατάμε λίγο για τον φούρνο]
Μόλις πάει να εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό λίγο αλάτι  πιπέρι ,οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το ρύζι .Βραζουμε μέχρι να γίνει μια γέμιση χωρίς πολλά υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια ένα-ένα και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. με τον τρόπο που  ράβουμε.
Τα βάζουμε στην σειρά στο ταψάκι σε ενα μπόλ εχουμε τρίψει την ντομάτα,έχουμε προσθέσει 3 κουταλιές λάδι λίγο πιπεράκι,ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω απο τα καλαμαράκια,προσθέστε και το υπόλοιπο κρασί  .σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένα ,μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να  πήξει η σαλτσούλα του και να πάρει λίγο χρώμα. Καλή  επιτυχία!
πηγη:http://www.magiriki-sintages.gr/

 ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ