Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φιλέτα κοτόπουλου ή μπούτια χωρίς το δέρμα
  • 6 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 φλιτζ. ελιές
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κ.τ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
  • 1½ φλιτζ. λευκό κρασί 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 1. Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα σκεπασμένα, ώστε να τα διατηρήσετε ζεστά.
2. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα στο τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνετε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια (χωρίς τους σπόρους). Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βασιλικό ή το μαϊντανό και τις ελιές, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά.
3. Τακτοποιείτε σε ένα ταψάκι τα φιλέτα του κοτόπουλου, περιχύνετε με τη σάλτσα και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.



 ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ