Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Ευεργετικό το ξινόγαλα



Μια έρευνα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ειδικότερα του τμήματος Μοριακής, Βιολογίας και Γενετικής η οποία ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια δείχνει ότι η κατανάλωση ξινόγαλου έχει ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα παραπάνω τόνισε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας κ. Γιάννης Κουρκούτας.
Σύμφωνα με την έρευνα στο ξινόγαλο υπάρχουν μικροοργανισμοί (βακτήρια) που καταπολεμούν τις παθήσεις του εντέρου.

Ακόμη δείχνουν ότι βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης και εξετάζονται οι αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Στο ίδιο εργαστήριο ερευνούνται κι άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και σχεδιάζεται η έρευνα να επεκταθεί και στα κρεατικά προϊόντα κυρίως λουκάνικα.

Πηγή: ΕΡΤ