Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

Τα υλικά μας:


  1. 1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες ή φρέσκες
  2. 1 κούπα λάδι
  3. 2 μέτρια κεμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  4. 4-5 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  5. 2 κούπες ντοματοχυμό
  6. 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  7. Λίγη ζάχαρη (στη μύτη ενός κουταλάκι του γλυκού)
  8. Αλάτι - πιπέρι
Αν οι μπάμιες σας είναι φρέσκες, τις πλένετε και με ένα μαχαίρι αφαιρείτε το κοτσάνι χωρίς να χαλάσετε το δέρμα της μπάμιας. Τις βάζετε σε ένα σκεύος με αλάτι και τις αφήνετε για μισή ώρα. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με νερό και ξύδι. Αν οι μπάμιες είναι κατεψυγμένες απλά τις ξεπλένετε με νερό και ξύδι και γλιτώνετε την παραπάνω ταλαιπωρία.. Τώρα βάζετε το λάδι σε μία κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε. Στη συνέχεια ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, τον χυμό, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το πιπέρι, μία κούπα νερό και αφήνετε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά. Έπειτα βάζετε και τις μπάμιες με λίγο αλάτι και αφήνετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να πιούν το ζουμί τους και να μείνουν με πυχτή σάλτσα. Οι μπάμιες είναι ευαίσθητες και θέλουν προσοχή γιατί λιώνουν. Γι αυτό δε θα τις ανακατεύετε με κουτάλι, απλά αν χρειαστεί θα κουνάτε λίγο την κατσαρόλα. Μπορείτε να τις φάτε ζεστές ή κρύες, είναι το ίδιο νόστιμες. Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ :  http://dramaweb.gr/web/cook/50-food

  ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ