Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 4 φλιτζ. ρύζι για ριζότο
  • 10 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 5-6 καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. αρακά, βρασμένο
  • 1 φλιτζ. Pummaro Ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 7 κουταλιές Βιτάμ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κύβους λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1 Πώς γίνεται το ριζότο θαλασσινών; Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Πρώτα ρίχνεις τους κύβο
    υς λαχανικών σε μια κατσαρόλα με 9 φλιτζάνια νερό που βράζει, ανακατεύεις και, μόλις λιώσουν, προσθέτεις τις γαρίδες, τα καλαμάρια και βράζεις για 4-5 λεπτά.
  • 2 Στη συνέχεια βγάζεις τα θαλασσινά με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, τα σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο, για να παραμείνουν ζεστά, και όσο για το ζωμό, τον περνάς από το τουλπάνι, τον ξαναβάζεις σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και τον διατηρείς ζεστό.
  • 3 Και μετά; Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτεις το Bιτάμ και, μόλις λιώσει, ρίχνεις το ρύζι και το σκόρδο και σοτάρεις, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά.
  • 4 Ρίχνεις το κρασί, 3 φλιτζάνια από το ζωμό και ανεβάζεις τη φωτιά σε δυνατή. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • 5 Και τώρα προσθέτεις άλλο 1 φλιτζάνι από το ζωμό, σιγοβράζεις ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, και συνεχίζεις την ίδια διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να τελειώσει ο ζωμός.
  • 6 Προσθέτεις τα καλαμάρια, τις γαρίδες, τον αρακά, το Pummaro
    Ψιλοκομμένο και ανακατεύεις για 2-3 λεπτά.
  • 7 Τέλος, κατεβάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις το φαγητό για 5 λεπτά πριν σερβίρεις, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Όχι παραπάνω όμως, γιατί το ριζότο σερβίρεται ζεστό.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ:  http://cookoo.gr

  ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ