Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΓΚΟΥΛΑΣ ΟΥΓΓΑΡΕΖΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μοσχάρι (από τη σπάλα)
  • 150 γρ. φυτίνη
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 με 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 ½ φλυτζάνι σπιτική ντομάτα Pummaro ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα Pummaro
  • 1 κουταλιά κοφτή πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών/ μπαχαρικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • 1 Για αρχή, κόψε το κρέας σε μερίδες. Άφησε το για λίγο για να ζεστάνεις σε μία κατσαρόλα τη φυτίνη
    και μετά σόταρε τα κομμάτια του κρέατος με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη δάφνη, το μείγμα μυρωδικών
    μαζί με αλάτι και πιπέρι. 5 λεπτά φτάνουν!
  • 2 Τι δεν έχεις βάλει; Τις τομάτες! Μέσα στην κατσαρόλα κι αυτές, και άφησέ τις να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • 3 Δεν μένει παρά να σερβίρεις το γκούλας –πάντα ζεστό!
  • 4 Tip: Θέλεις συνοδεία για το κρέας σου; Γιατί δεν ρίχνεις στην κατσαρόλα, 15 λεπτά πριν το τέλος, μερικές πατάτες κυδωνάτες –δηλαδή κομμένες στα τέσσερα ή γιατί δεν βράζεις λαζάνια για να τα σερβίρεις με το γκούλας πασπελισμένα με παρμεζάνα;
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ:  http://cookoo.gr

  ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ