Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή χοιρινό μπούτι
  • 16 φέτες κίτρινο τυρί
  • 2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών σε κόκκους
  • 2 φλιτζ. Βιτάμ
  • 4 αβγά
  • αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • 1 Κόψε το κρέας όχι σε μία, όχι σε δύο, αλλά σε 16 φέτες, τις οποίες θα ξεπλύνεις και θα σκουπίσεις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • 2 Βάλε κάθε φέτα κρέατος ανάμεσα σε δύο φύλλα διαφανούς μεμβράνης, χτύπησέ τις ελαφρά με το ειδικό σφυράκι, ώστε να απλώσουν, μετά βγάλ’ τις από τη διαφανή μεμβράνη και πασπάλισέ τες με αλάτι και πιπέρι.
  • 3 Βάλε πάνω σε όλες τις φέτες από το κρέας από 1 φέτα τυρί. Ένα το κρατούμενο.
  • 4 Σε ένα μπολ χτύπησε ελαφρώς τα αβγά με 4 κουταλιές νερό και σε ένα βαθύ πιάτο ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά με το ζωμό λαχανικών σε κόκκους. Δύο τα κρατούμενα.
  • 5 Βούτηξε τώρα την κάθε φέτα από το κρέας μαζί με την συντροφιά της πρώτα στα αβγά και κατόπιν στο μείγμα της φρυγανιάς, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • 6 Τελικός προορισμός, ένα τηγάνι με λιωμένο Βιτάμ
    , όπου θα τηγανιστούν 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά (τα αφήνεις ανάλογα με το πόσο καλοψημένα τα θέλεις).
  • 7 Βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, και σέρβιρε τα σνίτσελ με λαχανικά της αρεσκείας σου.
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: cookoo.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ