Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
  • Για τη ζύμη:
  • 1 ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζ. Βιτάμ Soft κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές νερό
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 3 αβγά
  • στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  • Σε ένα μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, κάνε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και βάλε εκεί το Βιτάμ
    Soft και το αλάτι ζυμώνοντας καλά, ώστε να ενωθούν και να γίνουν σαν κόκκοι ρυζιού.
  •  Πρόσθεσε το νερό κουταλιά-κουταλιά με τον κρόκο του αβγού και συνέχισε το ζύμωμα, ώστε να ενωθούν. Ύστερα σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλ’ το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  •  Αν είναι η ώρα, βγάλε το μπολ από το ψυγείο, βάλε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξέ τη σε φύλλο που θα στρώσεις σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα και θα τρυπήσεις ελαφρά με ένα πιρούνι.
  •  Έχουν μπει σε μια βάση τα πράγματα... Πάμε, λοιπόν, στο σπανάκι. Καθάρισε, ξέπλυνε, ζεμάτισέ το για 1-2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, και στράγγιξέ το.
  • Βάλε στο μπολ του μίξερ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και χτύπησέ τα, ώστε να ενωθούν.
  •  Μετά βγάλε το μπολ από το μίξερ, πρόσθεσε το σπανάκι, ανακάτεψε και άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί.
  •  Ψήσε την κις για 25-30 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C, και, μόλις δεις ότι πήρε χρώμα, βγάλ’ τη από το φούρνο, άφησε να κρυώσει λίγο, και κόψ’ τη σε κομμάτια - το μέγεθος εξαρτάται από τους καλεσμένους.
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ:www.cookoo.gr


 ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ