Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κιλό κιμά αρνίσιο
  • 12 κουταλιές Βιτάμ
  • 2 κρεμμύδια καθαρισμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια μπαχαρικά (ρίγανη, δυόσμο, κόλιανδρο, κύμινο, σκόρδο)
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • ψημένες πίτες
  • φύλλα μαϊντανού
  • καλαμάκια για σουβλάκια
  • ελαιόλαδo για το άλειμμα
  • κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ,

  • Μπορεί τα υλικά να φαίνονται πολλά, αλλά μην τρομάζεις, τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ’ ό,τι φαίνονται. Ξεκίνα πολτοποιώντας στο μπλέντερ τα κρεμμύδια με 4-5 κουταλιές νερό και χτυπώντας, για να ενωθούν σε χυλό και στην συνέχεια σούρωσε και κράτησε τον χυμό τους.
  • Βάλε σε ένα μπολ το μοσχαρίσιο και τον αρνίσιο κιμά, το αβγό, τα μπαχαρικά, το χυμό από τα κρεμμύδια και μια-δύο κουταλιές από την ψίχα τους, αλάτι, πιπέρι και ζύμωσε, για να ενωθούν, βάλε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά για σφίξη.
  • Το βασικό έγινε. Χώρισε το μείγμα του κιμά σε 12-14 μέρη, βρέξε τις παλάμες των χεριών σου με νερό η λάδι
    πλάσε το καθένα πάνω σε ένα καλαμάκι, ώστε να πάρει το σχήμα του κεμπάπ και πιέζοντας το κατά διαστήματα, άλειψέ τα όλα με ελαιόλαδo και ψήσ’ τα στο γκριλ του φούρνου η στο BBQ για περίπου 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα ώστε να πάρουν ομοιόμορφα χρώμα.
  • Βέβαια το κεμπάπ θέλει και μια δροσιστική σος. Γι’ αυτό, ανακάτεψε σε ένα μπολ με το σύρμα, γιαούρτι με τα σκόρδα και τον άνηθο, μέχρι να ενωθούν.
  • Μετά, λιώσε καλά σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι το Βιτάμ
    Κλασικό και περίχυσε με 2-3 κουταλιές τα κεμπάπ που τα έχεις βάλει με γιαούρτι πάνω σε ψημένες πίτες και μέσα σε βαθιά πιάτα. Α, μην ξεχάσεις να πασπαλίσεις με κόκκινο πιπέρι και να γαρνίρεις με φύλλα μαϊντανού.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: www.cookoo.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ