Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για τη σος:
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι ketchup
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • φυτίνη για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξέπλυνε το φιλέτο γαλοπούλας και βράσ’ το σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, μαζί με τον κύβο
    λαχανικών για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Μετά κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάλε με μια τρυπητή κουτάλα το φιλέτο σε ένα μπολ, για να κρυώσει.
  • Πριν φτάσεις, όμως, σ’ αυτό το σημείο, προλαβαίνεις να μουλιάσεις το ψωμί σε ένα μπολ με το γάλα για 2-3 λεπτά. Βγάλε την κόρα και στράγγιξέ το στύβοντας με τα χέρια (λιγότερο εντυπωσιακό από το να στύβεις την πέτρα, αλλά καλύτερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της συνταγής).
  • Ψιλόκοψε το φιλέτο της γαλοπούλας, βάλ’ το στο μπλέντερ και κόψ’ το, ώστε να γίνει κιμάς.
  • Αυτόν τον κιμά, ζύμωσέ τον σε ένα μπολ με το ψωμί, τα ασπράδια, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια χώρισε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάσ’ τα σε μπιφτέκια.
  • Άλειψέ τα με φυτίvη, τοποθέτησέ τα σε τηγάνι γκριλ κατάλληλο για φούρνο, αλειμμένο με φυτίvη, και ψήσ’ τα για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη μαγιoνέζα με την ketchup
    και, όταν ψηθούν τα μπιφτέκια, σέρβιρέ τα πάνω σε φέτες μαύρου ψωμιού, συνοδεύοντας με αυτή τη σος και γαρνίροντας με άνηθο και μαϊντανό.
Καλή όρεξη!,

ΠΗΓΗ: www.cookoo.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ