ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 300 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
- 300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
- 2 ασπράδια αβγών
- 1 φλιτζ. γάλα
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι-πιπέρι
- Για τη σος:
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι ketchup
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- άνηθο ψιλοκομμένο
- φυτίνη για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξέπλυνε το φιλέτο γαλοπούλας και βράσ’ το σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, μαζί με τον
κύβο
- Μετά κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάλε με μια τρυπητή κουτάλα το φιλέτο σε ένα μπολ, για να κρυώσει.
- Πριν φτάσεις, όμως, σ’ αυτό το σημείο, προλαβαίνεις να μουλιάσεις το ψωμί σε ένα μπολ με το γάλα για 2-3 λεπτά. Βγάλε την κόρα και στράγγιξέ το στύβοντας με τα χέρια (λιγότερο εντυπωσιακό από το να στύβεις την πέτρα, αλλά καλύτερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της συνταγής).
- Ψιλόκοψε το φιλέτο της γαλοπούλας, βάλ’ το στο μπλέντερ και κόψ’ το, ώστε να γίνει κιμάς.
- Αυτόν τον κιμά, ζύμωσέ τον σε ένα μπολ με το ψωμί, τα ασπράδια, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια χώρισε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάσ’ τα σε μπιφτέκια.
- Άλειψέ τα με φυτίvη, τοποθέτησέ τα σε τηγάνι γκριλ κατάλληλο για φούρνο, αλειμμένο με φυτίvη, και ψήσ’ τα για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη μαγιoνέζα με την
ketchup
Καλή όρεξη!,
ΠΗΓΗ: www.cookoo.gr
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ