Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ



ΥΛΙΚΑ
 
1 kgr χοιρινό (από μπούτι)
1 κρεμμύδι
1 kgr πράσα
4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 λεμόνι (χυμό)
1 κοφτή κουτ.σούπας αλεύρι
λάδι
αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια (ή ακόμα καλύτερα λέμε στο χασάπη μας να το κόψει), το ξεπλένουμε και το αφήνουμε λίγο να στεγνώσει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το κρέας και το αφήνουμε να θωρακιστεί ομοιόμορφα. Δε χρειάζεται να ροδίζει, ίσα ίσα να σωταριστεί.
Αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να βγάλει το κρέας τα υγρά του.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει στα υγρά του για 1 ώρα περίπου (μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει). Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Καθαρίζουμε τα πράσα βγάζοντας τα σκληρά πράσινα φύλλα και κρατώντας τα πιο μαλακά και το άσπρο μέρος τους. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ξεπλένουμε 2-3 φορές σε μια λεκάνη με άθφονο νερό που το ανανεώνουμε.
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε τα πράσα και τις πατάτες.
Αλατίζουμε ξανά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
Το φαγητό μας θα βγάλει κι άλλα υγρά και συνεχίζουμε να το σιγοβράζουμε για ακόμα 30′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να ψηθούν οι πατάτες.
Αν θέλετε το φαγητό να μείνει στο τέλος με αρκετό ζουμί, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
Μόλις ψηθούν όλα τα υλικά μας όπως τα θέλουμε (κρέας, πατάτες, πράσα) κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό (ή σε λίγο ζουμί από το φαγητό μας) για να δέσει ωραία η σάλτσα μας.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ