Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι (για τα λιγκουίνια)
  • 1/3 κουταλιά της σούπας αλάτι (για το κοτόπουλο)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • λίγο σκόρδο
  • λίγο άνηθο ή μαϊντανό
  • 1 κύβο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού (λευκό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Κόβουμε σε ροδέλες τα φιλετάκια, όσο πιο λεπτά γίνεται.
Βάζουμε το νερό να βράζει. Ρίχνουμε τον κύβο και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Όταν αρχίζει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε για 14 λεπτά.
Καθώς βράζουν τα λιγκουίνια, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (σε μέτρια φωτιά). Έπειτα από 2 λεπτά βάζουμε τα φιλετάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην καούν. Ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το αλάτι. Και μετά το σκόρδο και το λευκό κρασί.
Περιμένουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Φτιάχνουμε της σως. Βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά.
Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο προσθέτουμε τη σως. Ανακατεύουμε καλά και μετά στραγγίζουμε τα λιγκουίνια και τα βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα με τα φιλετάκια και τη σώς. Τα ανακατεύουμε καλά και σε 30 δευτερόλεπτα είναι έτοιμα.
Ρίχνουμε λίγο κομμένο άνηθο από πάνω (ή μαϊντανό).



ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ