Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • λίγη φέτα
  • 4-5 φετούλες μπέικον
  • άνηθο
  • 300 γραμ. γκούντα τριμμένο
  • φύλλο έτοιμο σφολιάτα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 Παίρνουμε ένα ταψάκι, όχι πολύ μεγάλο. Βάζουμε λίγο λάδι, το αλείφουμε και βάζουμε το φύλλο σφολιάτα να πιάσει όλο τον πυθμένα και με τα χέρια ανοίξτε το να είναι λίγο γύρω-γύρω σαν τις τάρτες στα τοιχώματα. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί. Μόλις φουσκώσει και ροδίσει το βγάζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζω το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια και στυμμένο καλά, τις 4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και το βράζω μέχρι να πιει όλο το ζουμί. Μόλις το βγάλω από τη φωτιά προσθέτω μέσα και λίγη φέτα που την λειώνω με το χέρι και ανακατεύω. Το στρώνω στο ταψάκι πάνω στη σφολιάτα και βάζω από πάνω το τριμμένο τυρί και παντού την κρέμα γάλακτος. Το ψήνω να ροδίσει, είναι τέλειο!!! Φτιάξτε το!
πηγη: http://www.magiriki-sintages.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ