Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ποτήρι τραχανά
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1\2 περίπου φέτα
  • 6 αυγά
  • φύλλο κρούστας
  • πιπέρι
  • καθόλου αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή, αν δεν είναι λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε το τραχανά και 1 ποτήρι με το νερό σε μέτρια θερμοκρασία και τον βράζουμε ώσπου να πιει το νερό, σκέτο χωρίς τίποτα άλλο. Αν σωθεί το νερό και δεν έχει βράσει προσθέστε ζεστό νερό.

Σ’ ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα με καθαρά χέρια ή με ένα πιρούνι, ρίχνουμε, τα αυγά και τον τραχανά που έχει βράσει (να τον βράσετε ώσπου να πιει όλο το νερό) λίγο πιπέρι. Αν η φέτα επαναλαμβάνω δεν είναι αλμυρή προσθέστε λίγο αλάτι. Στρώνετε στο ταψί 3 φύλλα τα οποία θα τα λαδώνετε με το πινελάκι ή με την χούφτα ένα ένα, ρίχνετε το μίγμα του τραχανά, όχι όλο μια λεπτή στρώση.

Ξαναβάζετε 3 φύλλα, τα οποία πάλι ένα ένα λαδώνετε, πάλι τραχανά τον υπόλοιπο και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα αν σας παίρνει ο χώρος του ταψιού ξανακάνουμε το ίδιο. Την κλείνουμε καλά στις άκρες, την χαράζετε και τις βάζετε λάδι σε όλη την επιφάνεια, αφού την χαρακώσετε ελαφρά.

Την ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο και μόλις παίρνει να ροδίσει, την βγάζετε και ρίχνετε το ένα ποτήρι γάλα από πάνω και ξαναψήνετε να το πιει όλο και να χρυσαφίσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη. Έχει πολύ ωραία γεύση!!

πηγη:  http://www.magiriki-sintages.gr/

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ