Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ


ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας από μπούτι σε μπουκιές
  • 2 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο
  • 6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • κομμάτι κανέλα ξύλο
  • χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1 κ.τ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. καρύδια, κοπανισμένα καλά
  • 1 πρέζα γαρίφαλο ή κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 1. Βράζετε τα σκόρδα σε άφθονο νερό για 8-10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν,
τα ξεφλουδίζετε και τα πολτοποιείτε.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας σε μικρά κομμάτια μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τον πολτό από τα σκόρδα και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό.
3. Σιγοψήνετε για 40-45 λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πέντε λεπτά μετά ρίχνετε τα καρύδια ανακατεμένα με το αλάτι, το πιπέρι και το γαρίφαλο ή το κύμινο. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και, μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζετε αμέσως για να μην «μαυρίσει» η σάλτσα από το καρύδι. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό μαζί με τη σάλτσα του.



  ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ