Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό μοσχαράκι όσο το δυνατόν άπαχο (ελιά ή σπάλα) σε μερίδες
  • λίγο αλεύρι
  • 8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κιλό φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη ή σε κονσέρβα κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 γαρύφαλα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 Διαλέξτε μια κατσαρόλα που να χωράει μεν το κρέας, αλλά να μην περισσεύει πολύς ελεύθερος χώρος. Πλύντε καλά τις μερίδες του κρέατος και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Αλατίστε τις ελαφρά και αλευρώστε τις. Βάλτε στην κατσαρόλα 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σωτάρετε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα, προσέχοντας να μην «αρπάξει» και να μην κολλήσει. Όταν όλο το κρέας έχει σωταριστεί από όλες τις μεριές καλά προσθέστε ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθεί. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και ξεχάστε το φαγητό για τουλάχιστον 1 ½- 2 ώρες! Μετά το πέρας της ώρας, ανοίξτε το καπάκι και βάλτε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά, κλείστε το καπάκι και ξαναξεχάστε το φαγητό για τουλάχιστον άλλη μία ώρα! Αφού ψηθεί το φαγητό, αν η σάλτσα δεν έχει δέσει αρκετά, αφαιρέστε το κρέας και βράστε την με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το νερό και γίνει πιο παχύρευστη. Βάλτε το κρέας πίσω και σερβίρετέ το.

πηγη :  http://www.myworld.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ARISTA ΛΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ